Niacinamide Hangi Cilt Endişelerine Çözüm Sunmaktadır ?

 Niacinamide hangi cilt endişelerine çözüm sunmaktadır?

    B3 Vitamini olarak da bilinen Niacinamide en yaygın karşılaşılan cilt endişelerinin onarılmasına yardımcı olur. Bu konuda yapılan akademik çalışmalar ve yayınlar ile Niacinamide’in faydalı olduğu cilt endişeleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Yayınlardan elde edilen sonuçlara göre Niacinamide içerikli ürünler ile genişlemiş gözenekler, cilt tonu eşitsizlikleri, ince çizgi ve kırışıklıklar endişelerine etkili sonuçlar elde edilmektedir [1, 2, 3].

Aynı zamanda UV ışınlarının, çevre kirliliğinin, etil alkol gibi çeşitli iritanların neden olduğu serbest radikallerin cildimiz ve DNA ya verdiği hasarların azaltılmasında da büyük rol oynayan bir moleküldür [2, 4].

 Eğer gözenek genişliği, dengesiz cilt tonu, sivilce, kızarıklık, inçe kırışıklıklar, elastikiyet kaybı gibi cilt endişeleriniz mevcut ise cilt bakım rutinine Niacinamide içerikli ürünler dahil etmek bu endişelerden kurtulmaya yardımcı olacaktır.

Genişlemiş Gözenek Endişeleri: Güneş ışınlarının cildimizdeki Hyaluronik Asit enzimlerini yok ederek prematüre cilt yaşlanmasına neden olmasından dolayı genişleyen gözenekler veya gözeneklerin siyah nokta üretmesinden dolayı genişlemesi, her iki durumda da gözenekler genişleyerek hoş olmayan görüntülere neden olabilmektedir. Niacinamide cildin elastikiyetini geri kazandırarak gözeneklerin sıkılaştırılmasına yardımcı olur. Bu etki yapılan akademik çalışmalar ile kanıtlanmıştır [2].

Cyrène 10% Niacinamide Pore Tightening Serum içeriği ile genişlemiş gözeneklerin görünümünü ve boyutunu onarmaya yardımcı olan konsantre yapıda bir serumdur. Ayrıca cilt tonu eşitsizliklerinin, mat, solgun ve kaba cilt yüzeyi görünümünün, kızarıklık ve kuruluk endişelerinin onarılmasına ve giderilmesine de yardımcı olur. 

 Ciltte kızarıklık ve sivilce: Sivilceler ve sivilcelerden sonra ciltte kalan kırmızılıkların giderilmesine yardımcı olduğu çeşitli yayınlarda kanıtlanmıştır. Çalışmalar %2 veya üzerindeki oranlarda Niacinamide içeren ürünlerin bu endişeler konusunda yardımcı olduğunu göstermektedir [1, 3].

Dengesiz cilt tonu ve ince çizgiler:  Niacinamide’in aşırı melanin sentezini baskılayıcı özellikleri vardır. Özellikle lekeli ciltlerde leke silindikten sonra melanin sentezini dengeleyerek lekelerin tekrarlamaması konusunda yardımcıdır. Ayrıca cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olduğu için genişlemiş gözeneklere çözüm sunmakla birlikte ince çizgiler ve cildin yaşlanma belirtilerini de gidermeye yardımcı olur [2, 4, 5].

Gözenek Bakım Seti: BHA eksfolyan gözenek içerisini eksfolye ettiği için ardından uygulanan aktif içerikli ürünlerdeki aktifler cildin daha derin katmanlarına ulaşarak maksimum fayda sağlamaktadırlar. 10% Niacinamide Pore Tightening Serum,10% oranında Nicinamide içerdiği için özellikle eksfolye edilmiş cilde uygulanınca çok daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.

 

Kaynaklar:

  1. Gehring W, Nicotinic acid/niacinamide and the skin. J Cosmet Dermatol. 2004 Apr;3(2):88-93.
  2. Bissett D, Oblong J, Berge C. Niacinamide: A B vitamin that improves aging facial skin appearance. Dermatol Surg. 2005;31(7 Pt. 2):860-5; Discussion 865
  3. Bissett DL, Miyamoto K, Sun P, Li J, Berge CA. Topical niacinamide reduces yellowing, wrinkling, red blotchiness, and hyperpigmented spots in aging facial skin. Int J Cosmet Sci. 2004 Oct;26(5):231-8.
  4. Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1; 4(3): 308–319.
  5. Valerie D. Callender, Sharleen Surin-Lord, EricaC. Davis, Marissa Maclin, Postinflammatory Hyperpigmentation Etiologic and Therapeutic Considerations, American Journal of Clinical Dermatology, April 2011, Volume 12, Issue 2, pp 87-99.
  6. Amanda Greatens, Effective inhibition of melanosome transfer to keratinocytes by lectins and niacinamide is reversible, Experimental Dermatology, Vol 14, Issue 7, P 498-508.
  7. Donald L. Bissett, Oblong JE, Berge CA., Niacinamide: A B Vitamin that Improves Aging Facial Skin Appearance, Dermatologic Surgery, Vol 31, Issue S1, P 860-866, July 2005.